ניוזילנד
ניוזילנדצילום: באדיבות בני עקיבא העולמית

חגיגות המימונה נערכו השנה בכמה מקומות מפתיעים ברחבי העולם, ולא רק אצל יהודים יוצאי מרוקו.

המימונה הראשונה בעולם נחגגה ברוב עם דוקא בניו זילנד, ביוזמתם של שליחי בני עקיבא באוקלנד, נועם ואלישבע פוגל, שניהם אשכנזים לגמרי.

הם החליטו לחבר את אנשי הקהילה למסורת מיוחדת זו וגייסו לצורך העניין משפחה מישראל ממוצא מרוקאי שבדיוק טיילו באיזור בפסח. "ההתרגשות היתה מטורפת. זה היה מרתון אינטנסיבי מיד בצאת החג, כולם התגייסו ועמדו לצידינו במטבח כל הערב. הכנו מופלטות וספינג'ים והסברנו לאנשים על הרקע והמסורת ואיך התחיל חג המימונה בגלות מרוקו", מספר פוגל.

"באופן מפתיע הגיעו למעלה מ-80 איש, מכל הסוגים", הוא מעיד. ''מתגיירים, זוגות צעירים, ישראלים, חב''דניקים, תיירים, פנסיונרים,ילדים, רב הקהילה, היתה אוירה מדהימה, הרבה מוסיקה ומאד שמח".

מימונה נוספת, הצפונית ביותר, במקום הכי אשכנזי ולא צפוי, התקיימה בהלסינקי, פינלנד. זה התחיל כיוזמה של חברת הקהילה, מרוקאית במקור, שהתנדבה להכין את כל המטעמים. לצידה עבד הטבח החדש של הקהילה המכין את הארוחות בביה"ס והגנים היהודיים במקום, שהוא ישראלי ממוצא עיראקי. התוצאה היתה שבקיות, כנאפה, מופלטות ועוד עשרות עוגיות ומרציפנים.

פינלנד
צילום: בני עקיבא העולמית

רב הקהילה גייס תרומות ושליחי בני עקיבא, לאה ותומר הובר, היו אחראים על כל הפן הלוגיסטי של פרסום, ארגון והפקת האירוע, כולל תפעול מוסיקה ובר אלכוהול. "מה שהיה לי הכי חזק, זה שהאירוע היה ביוזמתה של מישהי מהקהילה. זה מאד נדיר כאן. וזו פעם ראשונה שזה קורה, שיש אירוע שהוא לא רק לפינים.

''זה גם גרם לחיבור בין הפינים ולישראלים, שבדרך כלל אלו שתי קבוצות ששוררים ביניהם לא מעט כעסים" אומרת הובר. "דרך החגיגה הזו, שהיא גם של ישראלים, נוצרו חיבורים והלבבות נפתחו. הפינים נחשפו פעם ראשונה למנהגים והמסורות האלו והיתה התלהבות כל כך גדולה, שהרב החליט להפוך את זה למסורת לשנים הבאות".

אוסטרליה
צילום: בני עקיבא העולמית

מימונות נוספות נערכו על ידי השליחים בקייפטאון שבדרום אפריקה ובפרת' אוסטרליה, בנוכחות מאות משתתפים. אסתר לביא, שליחת בני עקיבא בפרת', שם המימונה כבר הפכה למסורת, מספרת "בשנה הראשונה שהגענו לכאן לפני שלוש שנים, ויזמתי את המימונה, אנשים כאן לא שמעו על זה בחיים. מאז כל הקהילה כבר מבקשת את זה בעצמה.

''הגיעו מעל 120 איש, לחלקם אין שום קשר לדת וליהדות. סיפרנו להם על מנהג הכנסת האורחים ועל החיבור בין היהודים בקהילה אחרי החג, שבו לא נוהגים לאכול אצל אחרים בגלל כל ההחמרות בכשרות של פסח. היה מאד מיוחד". שליחת בני עקיבא בקייפטאון, אביה וולף, הפכה את האירוע לחגיגה ישראלית עם שירים עבריים וריקודי עם.

מזכ"ל תנועת בני עקיבא העולמית, רועי אביקסיס, אמר כי "חג המימונה הפך להיות חג של הוויה ישראלית המבטא את הרעיון של 'יחד שבטי ישראל'. זה מסר שבני עקיבא העולמית מחנכת אליו כל שנה ולכן אומץ בחום ע"י הקהילות היהודיות בכל העולם".

קייפטאון
צילום: בני עקיבא העולמית