לחצו כאן כדי לתמוך בלימוד התורה ויישוב הארץ ליד קבר רחל
לקראת יום י"א בחשוון, יום פטירתה של רחל אמנו, יצאנו לבקר בישיבת 'בני רחל' הסמוכה לקבר, פגשנו את הרבנים והתלמידים ובעיקר את קול התורה העולה מהמקום.
מנהל הישיבה, צור משה, מספר על 75 תלמידים ואברכים הלומדים בישיבה, ארבעים מהם מתגוררים במקום לבד משמונה משפחות צוות הישיבה. מנכ"ל הישיבה, אוהד ברט, מספר על ראשיתה של הישיבה בערב פסח כאשר תלמידים ורבנים נכנסו למקום ומאז הישיבה הולכת ומתרחבת.
ראש הישיבה, הרב אליהו מאיר אלקסלסי, מגדיר את הנוכחים במקום כ'ננסים על גבי ענקים', על גב גדולי עולם כמו הרב קלישר והרב קוק שדחפו להקמת מקום תורה וישיבה לצד אחיזה והתיישבות יהודית.
אריאל, אחד התלמידים מספר על תחושת השליחות שמלווה את הלומדים במקום, תחושה ש"אימא רחל קראה לנו לכאן", כלשונו. "החבר'ה מרגישים חלק מההיסטוריה ויישום החזון של הרב קוק לחזור לקבר רחל אמנו", מוסיף אוהד ברט.
ראש הישיבה מזכיר כי מי שעשה את הצעדים הראשונים להיאחזות תורנית במקום היו הרב בני אלון והרב חנן פורת ז"ל, "הם מסרו את הנפש על המפעל הזה וכשיהודים מוסרים את הנפש הדברים מתקיימים".
על ייחודה של הישיבה אומר הרב ערן שימל, מהר"מים של הישיבה, כי המשפחתיות שמלכדת תלמידים שמגיעים ממקומות שונים, תחושה של אחים לצד מסירת נפש למרות הקשיים. לדברים אלה מצטרפים גם תלמידים המספרים על תחושת המשפחה וברט מזכיר כי האחים מסתופפים תחת אם אחת, רחל אמנו.
"הרב צבי יהודה היה אומר שישיבה וישוב זה מאותו שורש ואותה משמעות. סביב תורה נבנה ישוב. כך זה התחיל פה. הכולל התרחב לישיבה", אומר הרב אלקסלסי. "הגאון מוילנה אמר שעיקר השראת השכינה בזמן הזה היא בקבר רחל שמחובר לירושלים. לפני שהסנהדרין ישבה בירושלים היא ישבה פה וממילא אנחנו מתאווים לשוב למקום תורה, לשתות מים מבארה של בית לחם".
תלמיד מחזור א' של הישיבה מספר על התרחבות הלב ככל שהמקום גדל ומתפתח, מה שהוא מדמה לניגוב דמעותיה של רחל אמנו. ראש הישיבה מספר על החזון להקמת ישיבה גדולה ופנימייה רחבה הנדרשת במציאות בה הביקוש גדול ותלמידים מוצאים עצמם ישנים על מזרנים על הרצפה ומפוזרים בשכונות דרום ירושלים.
"זהו פתחה של ירושלים ומה יפה יותר ממקום לימוד תורה וישוב יהודי פה בבית לחם", סיכם מנכ"ל הישיבה.






[רכיב:2065293}