
שר הביטחון ישראל כ"ץ החליט שלא לאפשר לפצ"רית, האלופה יפעת תומר-ירושלמי, להשתתף בכנס לשכת עורכי הדין שצפוי להיערך השבוע, זאת נוכח אופיו הציבורי והפולמוסני של האירוע.
במענה לפנייתה בעניין, השיב השר כי "בתקופה מאתגרת ומורכבת זאת של ויכוחים ומחלוקות פוליטיות, ראוי שצה"ל יבדל עצמו ככל שניתן ממחלוקות ציבוריות". לדבריו, "עדיף שהפצ"רית תקדיש את זמנה למילוי תפקידה בצה"ל, כולל השלמת הבדיקות בנושאים שהציבור מצפה לגביהם לתשובות, ובמתן סיוע למפקדי וחיילי צה"ל בהפרכת עלילות מבית ומחוץ באשר להתנהלות חיילי צה"ל במלחמה בעזה".
השר הוסיף כי קיימת חשיבות רבה גם למתן הגנה משפטית לחיילי צה"ל, במיוחד למשרתי מילואים המבקרים בחו"ל, אל מול מה שהוגדר "גל רדיפות וניסיונות העמדה לדין – שמתבסס גם על תלונות סרק מישראל. חשוב שהמערכת בראשה עומדת הפצ"רית תבטיח את יכולת צה"ל לנקוט בכל הצעדים הנדרשים לשם הכרעת האויב האכזר מולו אנחנו ניצבים – והבטחת ביטחון המדינה".
דובר צה"ל מסר לאחר הודעת השר כי הרמטכ"ל אישר לפני מספר ימים את השתתפותה של הפצ"רית בכנס לשכת עורכי הדין. "זאת מתוך החשיבות העליונה שבהסברת המאמצים הנעשים בצה"ל על מנת לשמור על הדין ועל המשפט הבינלאומי. הסברה זו חשובה במיוחד בתקופה בה צה"ל נדרש להתמודד עם טענות שווא והאשמות כוזבות נגד חיילי צה"ל ולוחמיו".
עוד נמסר כי "דברי הפצ"רית בכנס היו עתידים לעסוק באופן שבו הכלים המשפטיים מאפשרים לצה"ל להילחם בחמאס בהתאם לדין, בזירות הלחימה השונות, והכל בהתאם להוראות הדין הבין-לאומי. הפרקליטות הצבאית בראשות הפצ"רית פועלת במהלך כל המלחמה לסייע לצה"ל ולמפקדיו להשיג את מטרות המלחמה".
לאחר שהשתמע מדבריו של דובר צה"ל כי הוא מאשר את השתתפות הפצ"רית בכנס, כ"ץ הגיב: "לאחר ששקלתי את מכלול הדברים החלטתי שלא לאשר את השתתפות הפצ"רית בכנס לשכת עורכי הדין מהנימוקים אותם פירטתי בהודעתי בנושא. הרמטכ"ל קיבל עדכון לגבי החלטתי עוד טרם פרסום ההודעה".
הוא הבהיר: "הסמכות בנושא זה נמצאת תחת אחריותי כשר הביטחון מול המערכת הצבאית הכפופה לשיקול דעתי, ובהתאם לכך קיבלתי את ההחלטה. אמשיך לעבוד עם הרמטכ"ל וצמרת צה"ל ביחד למען שמירת ביטחונה של מדינת ישראל".
ראש לשכת עורכי הדין עמית בכר הגיב: "אני מציע ששר הביטחון יעסוק בביטחון, בשחרור חטופים, בשיוויון בנטל ובמילואימניקים ולא בהודעות יח"צ לצרכי פריימריז. שר הביטחון חבר בממשלה שעוסקת בהחרמה שיטתית של כלל מערכת המשפט ופירוק המוסדות הממלכתיים ולכן אנחנו לא מתרגשים אלא ממשיכים בנחישות במאבק. בכנס הלשכה יופיעו בכירי עורכי הדין ומערכת המשפט ונבחרי ציבור מכל רחבי הקשת ומגוון הדעות".